Nemzetközi foci

Kemény kritikákat kaptak Ramosék a spanyol sajtótól

Óriási a csalódás Spanyolországban a kiesés után.

A németek kiesése után itt az újabb óriási blama: Oroszország kiverte Spanyolországot tizenegyespárbajt követően a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Pedig a rendes játékidő végén majdnem győztes gólt lőttek a spanyolok, de Akinfejev előbb Iniesta, majd Iago Aspas lövését védte nagy bravúrral.

A jelentősebb spanyol orgánumok nem kímélték nemzeti csapatukat, egyöntetűen rossz véleménnyel voltak Sergio Ramosékról, mi pedig összegyűjtöttük ezeket.

„Spanyolország vs. rendező ország: A rémálom újra megismétlődött” – utalt a Marca arra, hogy  a spanyolok soha nem nyertek még vb- meccset az éppen aktuális házigazda ellen.

„Újabb vb-csalódás!” – ez áll az AS internetes címlapján. A honlap hozzáteszi, hiába passzolt rengeteget a spanyol válogatott, de mindezt nagyon bátortalanul tette a sokkal rosszabb ellenfél ellen. A cikk hihetetlenül kritikusan áll a játékosokhoz, Busquets, Asensio és De Gea is megkapja a magáét, a szerző szerint mindenki Iscótól várta a megváltást.

A Mundo Deportivo is tragikus játékról ír, a meccs tudósításában többször megjegyzik, hogy veszélytelen támadójátékot mutatott a spanyol válogatott szinte az egész meccs folyamán. Kiemelik, hogy Busquets kényelmetlenül érezte magát az új rendszerben és David Silvának is nagyon rossz meccse volt.

címlapfotó: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

Olvasói sztorik