Nemzetközi foci

Hierro: Egyértelmű tervünk van, de…

Közhelyes nyilatkozattal hangolt az oroszok elleni nyolcaddöntőre a spanyol kapitány.

Fernando Hierro, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a házigazda oroszok elleni világbajnoki nyolcaddöntőt illetően.

– Egyértelmű tervünk van, de a mutatott játék nemcsak rajtunk múlik, hanem az ellenfélen is – jelentette ki a vb rajtja előtt három nappal kinevezett szakvezető.

– Hiszünk magunkban, pozitív hozzáállást látok a csapaton, és ezt kell megjeleníteni a pályán is holnap. A játékosaim mentálisan és fizikálisan is frissek.

Hierro ezzel a kezdővel akar túljárni az oroszok eszén
Több spanyol klasszis is a kispadon kezdhet.

Az 50 éves szakember az ellenfélről kifejtette, hogy fizikálisan erős, gyors és magas játékosok alkotják, a pontrúgásaik pedig nagyon veszélyesek. Arra a kérdésre, hogy felkészültek-e arra, hogy a spanyol együttesnek korábban sok problémát okozó háromvédős rendszerre vált az orosz csapat, úgy reagált, mindenre van terve.

Hierro ezen felül nem kívánt semmit sem jósolni, szinte csak azt hajtogatta, hogy mint minden edzőnek és csapatnak, megvan a maga terve, de nincs jövőbe látó kristálygömbje. Így csak a pályán derül ki, az oroszokat nyomja-e majd a tét, vagy éppen szerkezetet váltanak-e, és ezáltal a középpályát szeretnék megszállni.

– Minimalizálni kell a hibákat, mert az esetek többségében az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik – válaszolt közhelyesen Hierro arra a kérdésre, hogy mi lehet a győzelem kulcsa.

A tréner a múltból felidézett statisztikákkal sem kívánt foglalkozni, úgy vélte, annak semmi jelentősége, hogy mi történt öt, nyolc, vagy éppen tíz éve, csakis a vasárnapi meccs számít, amelyre nincs kihatása a múltnak.

– Oroszország csodálatos, nagyszerű szurkolói vannak, de a meccs a pályán dől el – válaszolt röviden arra a kérdésre, tart-e attól, hogy a hazai csapatot 80 ezren fogják biztatni.

Az orosz–spanyol nyolcaddöntő vasárnap 16 órakor kezdődik a Luzsnyiki Stadionban. Az oroszok – akik eltiltás miatt ezúttal nem számíthatnak a védő Igor Szmolnyikovra – még sosem győzték le a spanyolokat.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik