Nemzetközi foci

Félelmetes kezdővel menetelnének tovább a horvátok

Nem igazán találunk benne hibát.

A Luka Modric–Ivan Rakitic duó a legerősebb középpályának számít a világbajnokságon, nem csoda, hogy a horvátok simán túljutottak a csoportkörön, ahol Argentínát is kiütéssel győzték le. Azonban nem szabad elfeledni, hogy Dánia is veretlenként várhatja a mai nyolcaddöntőt, persze sokkal kevesebb lőtt góllal, és nem mellesleg csupán egy győzelemmel.

A horvát válogatott nagy valószínűséggel ugyanabban a hadrendben léphet pályára, mint az argentinok ellen, Zlatko Dalic kapitány is vélhetően ezért pihentette a játékosai egy részét az Izland elleni mérkőzésen. Nagy kérdés azonban, hogy az eddig felejthető teljesítményt nyújtó Mario Mandzukic rátalál-e igazi formájára?

Az egyetlen probléma a dán csapattal, hogy gólszerzés szempontjából szinte csak egyetlen játékosra támaszkodhatnak, ez Christian Eriksen, a Tottenham kiválósága. Azonban nem elhanyagolható tény, hogy csak egyetlen gólt kaptak a csoportkörben. A dánok mindenesetre a legerősebb összeállításukat küldhetik pályára, kérdés, hogy ez mire lesz elég a bivalyerős horvátok ellen.

A két csapat várható kezdője:

Fotó: realsport101.com
,

Címlapkép: Clive Brunskill/Getty Images

Olvasói sztorik