Nemzetközi foci

Mire mennek a ezzel a kezdővel a portugálok?

Nem lesz könnyű dolguk.

Várhatóan óriási taktikai harc jellemzi majd Uruguay és Portugália szombati mérkőzését (20.00, tv: M4 Sport) az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, melynek második nyolcaddöntőjének végkimenetele megjósolhatatlannak tűnik – írja az MTI.

A két gárda kísértetiesen hasonló harcmodorral szokott pályára lépni, ugyanis a dél-amerikai gárdára és az Európa-bajnok portugálokra is az a jellemző, hogy legfontosabbnak a biztos védekezést tekinti, s abban bízik, hogy világklasszis csatárai villanásaival, vagy esetleg pontrúgásokból ellenfele kapujába talál.

“Sosem értettem azt a felfogást, hogy veszítsünk inkább, de játszunk szépen. Ez nagyon zavarba ejt engem” – mondta még a vb rajtja előtt Fernando Santos, akit bevallottan sosem zavartak azok a kritikák, melyeket csapatai védekező felfogású játéka miatt kapott.

Kollégája, Oscar Tabarez szintén hasonlóan defenzív felfogásáról híres. Viszont mindkettejükre igaz, hogy az eredmények őket igazolják. Santos 2016-ban nagy meglepetésre nyerte meg az Eb-t a portugálokkal, míg az Uruguayt – második kapitánysága alatt – 2006 óta vezető Tabarezzel a csapat 2010-ben vb-negyedik volt, a következő évben pedig megnyerte a Copa Americát.

A szigorú és kiválóan működő védelmeken mindkét csapatban vannak olyan sztárok, akik kifoghatnak. A portugálok ötszörös aranylabdása, Cristiano Ronaldo remekül kezdte a vb-t, két meccsen négy gólt szerzett, igaz, rontja valamelyest a képet, hogy az Irán elleni találkozón büntetőt hibázott. Viszont az ázsiai csapat ellen Ricardo Quaresma szerzett gyönyörű gólt, így azóta már nem a Real Madrid futballistája a vb egyetlen portugál gólszerzője. A dél-amerikaiaknál Luis Suárez két, míg Edinson Cavani egy gólt szerzett eddig.

Egy dolog biztosnak tűnik, mindkét kapitány a lehető legerősebb formában küldi pályára játékosait, így minden bizonnyal parázs küzdelemre számíthatunk, mely sokak szerint hosszabbításban fog eldőlni.

A két csapat várható kezdője:

Fotó: totalsportek.com

 

Olvasói sztorik