Nemzetközi foci

Mbappé olyat tett, amit Pelé óta senki más

Kylian Mbappé, a francia válogatott fiatal támadója kiváló szombati teljesítményével nem csupán csapatát segítette továbbjutáshoz az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjéből, hanem egyúttal a legendás Pelé nyomdokaiba is lépett, mivel a brazil csillag után ő az első, aki 20 éves kora előtt legalább két gólt szerzett egy vb-meccsen – klikk a videókért.

A Paris Saint-Germain 19 éves csatára már az első francia gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett az argentinok elleni meccsen, amelynek elején büntetőt harcolt ki. A második félidő közepén aztán öt percen belül rúgott két góljával 4-2-re alakította az állást.

Pelé 1958-ban tudott több gólt is szerezni egy meccsen tizenévesen.

Mbappé a meccs után szerényen nyilatkozott, és igyekezett visszautasítani a brazilok háromszoros világbajnokával az összehasonlítást.

– Hízelgő, hogy Pelé után a második vagyok, akinek ez sikerült, de tegyük helyére a dolgokat. Pelé egy másik kategória – mondta a francia csatár. – Az ugyanakkor jó érzés, hogy én is azok közé tartozom, akik a kieséses szakaszban gólt szereztek.

A francia csapat – amely története során először jutott nyolc közé egymást követő két világbajnokságon – 4-3-as sikerével az oroszországi torna első negyeddöntős együttese.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik