Nemzetközi foci

Hierro választ adott a kapuskérdésre

David de Gea helye a hibák miatt veszélybe került.

Biztosan David de Gea védi a spanyolok kapuját a házigazda Oroszország elleni világbajnoki nyolcaddöntőben ‒ mondta pénteken Fernando Hierro szövetségi kapitány.

A megbízott edző azt nyilatkozta, meg sem fordult a fejében, hogy változtasson. A Manchester United kapusa az első meccsen, Portugália ellen nagyot hibázott, és a hálóba pattant róla a labda, a csoportkör második fordulója után pedig ‒ az egész mezőnyben egyedüliként ‒ még egyetlen védése sem volt, ezért egyre többen kritizálták.

A keret másik két kapusa Kepa Arrizabalaga és José Manuel Reina.

Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, de a döntéseket egyedül mi hozzuk, és több jó ötletem is van az Oroszország elleni meccsről. Nincs semmi más problémám, csak az, ami a többi edzőnek is volt: Clementének, Camachónak, Vicente del Bosquénak – nyilatkozta.

Hozzátette, tudjuk, hogyan futballoznak az oroszok: erőteljes a támadójátékuk és nagyon veszélyesek fejjel. Ezek az általános jellemzőik, ráadásul a saját közönségük előtt szerepelhetnek, de Hierro hangsúlyozta, a spanyolok nagyon jól dolgoznak az edzéseken, és izgatottan várják a kieséses szakaszt.

A trénertől azt is megkérdezték, Diego Costa játszik-e a nyolcaddöntőben.

Costa mindhárom meccsen kezdő volt és három gólt szerzett. Ennek választ kell adnia a kérdésére – reagált a kapitány.

nyitókép: Fatih Aktas / Anadolu Agency

Olvasói sztorik