Nemzetközi foci

Budapestre érkezett az Arsenal edzője

A magyar labdarúgó-tehetségeket figyeli.

Fabrizio Ravanelli, a Juventus és az olasz válogatott korábbi csatára is segített kiválasztani a tehetséges fiatal magyar labdarúgókat a CIB Italia Focitáborban.

Az idén másodszor megrendezett, ötnapos budapesti focitábor zárónapján tartott sajtótájékoztatón Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR vezetője elmondta, hogy a pénzintézet támogatásával létrejött programban 132 gyerek vehetett részt, közülük a három legtehetségesebb fiatal jövő tavasszal meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, ahol külföldi fiatalokkal edzenek majd, s így tovább tudnak fejlődni.

Marco Schembri, a focitábor szakmai szervezője, a Sport Goals elnöke kiemelte: szoros a kapcsolat a magyar és az olasz futballkultúra között, ennek egyik friss bizonyítéka, hogy Marco Rossi személyében itáliai szakember a magyar válogatott új szövetségi kapitánya.

Elismeréssel szólt a táborban részt vett 10-14 éves gyerekek lelkesedéséről és eltökéltségéről, s úgy látja, talán a kreativitás az, ami hiányzik belőlük, de ezt éppen az olasz képzés fogja megadni nekik.

A néhány napja az ukrán Arszenal Kijev szakmai vezetőjének kinevezett 49 éves Fabrizio Ravanelli kifejtette:

Igazán nagyszerű, hogy a magyarországi látogatásom során ennyi fiatal tehetséggel találkozhattam, akik a jövő bajnokai lehetnek, és sok örömet szerezhetnek majd a magyar futballszurkolóknak.

Hozzátette: a kiválasztott tehetségek jövőre az Olasz Labdarúgó Szövetség sportkomplexumában folytathatják a tréningprogramot, többek között edzőmeccseket játszanak majd, meglátogatják a futballmúzeumot és elmennek egy Serie A-csapat mérkőzésére is.

A Juventus 22-szeres válogatott kiválósága valóságos katasztrófának nevezte, hogy hazája válogatottja nem jutott ki az oroszországi világbajnokságra, az okokat egyrészt az utánpótlás-nevelésben rejlő hiányossággal magyarázta, másrészt úgy gondolja, szerencséje sem volt a spanyolokkal egy selejtező csoportban szerepelt olasz válogatottnak.

A vébé további esélyeiről azt mondta, szerinte a francia‒argentin nyolcaddöntő győztese lehet az egyik meghatározó együttes a végjátékban. Ezen kívül még Brazíliát, Horvátországot és Belgiumot várja a legjobb négy közé.

nyitókép: Loris Roselli/NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik