Nemzetközi foci

A belga kapitány nem foglalkozik a brazilokkal

Roberto Martínez egyelőre boldog és elégedett.

Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya elégedett az Anglia elleni 1-0-s sikerrel és a csoportgyőzelemmel, azzal pedig nem foglalkozik, hogy így sokak szerint a nehezebb ágra került csapata az oroszországi világbajnokság kieséses szakaszában.

Lépésről lépésre megyünk előre, most minden energiánkat a Japán elleni nyolcaddöntőre fordítjuk, de azt hiszem, bármelyik csapattal képesek vagyunk felvenni a versenyt a későbbiekben ‒ mondta a spanyol szakember.

Martínez arra utalt, hogy akkor sem fognak megijedni, ha a nyolc között – a papírformának megfelelően – Brazília lesz az ellenfelük.

A belga válogatott első két meccsén imponálóan futballozott, az angolok elleni csütörtök esti mérkőzésen pedig tulajdonképpen a B-csapatát szerepeltetve győzte le az egyébként szintén tartalékosan felálló szigetországi riválist.

A csütörtöki találkozó előtt félő volt, hogy egyik csapat sem fog túl nagy energiákat mozgósítani a sikerért, mert amíg a csoportelső a nyolc között ‒ vélhetően ‒ Brazíliával kerül szembe, addig a második a Kolumbia elleni nyolcaddöntő után, ha nyer, Svájccal vagy Svédországgal találkozik.

Martínez ugyanakkor többször is elmondta, hogy nem foglalkoztatja ez a kérdés.

Őszintén szólva nagyon boldog vagyok ‒ jegyezte meg a kapitány, hozzátéve, hogy már csak azért sem érdemes az ellenfelek között válogatni mert nagyon kicsik a különbségek, szinte megjósolhatatlan, hogy egy-egy meccsnek mi lesz az eredménye. Példaként a címvédő németek kiesését.

A spanyol edző különösen örül annak, hogy az eddig mellőzött játékosai jól játszottak csütörtökön.

Volt egy lehetőségünk arra, hogy megmutassuk a keret erejét. Belgiumban mindenki nagyon büszke lehet ‒ hangsúlyozta a szakvezető, aki többek között a 21 éves Youri Tielemanst, és a 23 éves Adnan Januzajt is kezdőként küldte csatába csütörtökön.

nyitókép: ZHONG ZHENBIN / IMAGINECHINA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik