Nemzetközi foci

Játszott a vb-n, fenyegették, lemondta a válogatottságot

Huszonhárom évesen vont le drasztikus következtetéseket az iráni csatár.

Az őt ért fenyegetések és édesanyja egészségi állapotának romlása miatt mindössze 23 évesen lemondta a válogatottságot az oroszországi világbajnokságról kiesett iráni csapat labdarúgója, Szardar Azmun.

A nemzeti együttesben játszani hatalmas megtiszteltetés volt számomra, amelyre életem végéig büszke leszek

–  hangsúlyozta a csatár, aki együttese mindhárom találkozóját végigjátszotta. Az irániak harmadikként zártak a B-csoportban a spanyolok és a portugálok mögött, megelőzve a marokkóiakat, ám kevés választotta el őket attól, hogy az Európa-bajnok portugál együttes helyett ők lépjenek a legjobb 16 közé – írja az MTI.

Mindazonáltal sajnos úgy határoztam, hogy elköszönök a válogatottól. Ez az egyik legfájdalmasabb és legjelentősebb döntés egy 23 éves fiataltól, aki nehezen küzdötte el magát idáig – fogalmazott Azmun.

Elmondta: édesanyja korábban súlyos betegséget győzött le, de „sajnos néhány rosszindulatú ember miatt, és azoknak a támadásoknak a hatására, amelyek engem és a csapatot értek, az állapota súlyosabbra fordult”.

Le sem kell játszani a Brazília–Mexikó vb-meccset?
Lozanóék a negyeddöntőben? Felejtsd el!

Azmun – aki 36 mérkőzésen 23 gólt szerzett a válogatottban – leszögezte, nehéz helyzet volt számára a döntés a család és a válogatott között, de ő az édesanyját választotta.

Nyitókép: Yegor Aleyev\TASS via Getty Images

Olvasói sztorik