Nemzetközi foci

Nem kíméli a videóbírót a dánok sztárja

Christian Eriksen nem szívleli az új rendszert.

Bár utolsó meccse egy felejthető döntetlen volt, a dán válogatott összességében megérdemelten jutott tovább a nyolcaddöntőbe az oroszországi világbajnokságon. Ám ez nem jelenti azt, hogy a játékosok mindennel elégedettek lennének. A csoportmeccsek során kétszer is a videóbíró segítségével ítéltek büntetőt ellenük, a csapat egyik (ha nem a legnagyobb) sztárja, Christian Eriksen pedig úgy véli, az új rendszer hasznos tud lenni, de rosszat is tesz a futballnak:

Eddig szinte csak ellenünk van. Két meccsen két tizenegyest ítélt ellenünk, így nem vagyunk oda érte. Persze hibátlanná szeretné tenni a játékot, de úgy érzem a foci így veszít a varázsából. Játékosként mindig arra számítasz, hogy mindig történik valami ha a tizenhatoson belül tartózkodsz. Ha valaki elesik, kezdhetsz izgulni, mert a bírónak vissza kell néznie, onnantól meg bármi kisülhet a dologból. Így teljesen más érzés a kapu előtt játszani.”

A Tottenham támadója tehét örül is a videóbírónak, meg nem is, de vb során már láthattuk, hogy hiába a külső segítség, mégsem vesznek észre egyértelmű tizenegyes-szituációkat, mint pélául Aleksandar Mitrovics, vagy Marcus Berg esetében. Ám a vb eddigi legdurvább kritikáját a marokkói sztár fogalmazta meg, a nyomdafestéket nem tűrú jelenet ITT látható.

Címlapkép: Andrew Surma / NurPhoto

Olvasói sztorik