Nemzetközi foci

Marcelo a Real Madrid helyett majdnem a Hamburghoz került

A Bild írta meg a hírt.

A világ egyik legjobb balhátvédje, Marcelo 2007 januárjában igazolt a brazil Fluminenséből a Real Madridhoz, ám sokan nem tudják, hogy ez az üzlet majdnem meghiúsult, hiszen a Bundesligában szereplő Hamburg SV is szemet vetett a tehetséges játékosra – derül ki a Bild egyik cikkéből.

Itt a magyarázat Messi góljára; izlandi válogatott csatárt igazolt a Fradi
Csokorba szedtük az elmúlt órák legütősebb híreit.

Miután először láttam Marcelót, azonnal hívtam az akkori sportigazgatót, Didi Beiersdorfert és mondtam neki, hogy azonnal jönnie kell megnézni őt, ő lenne az igazi a számunkra. Találkoztam is Marcelóval és az édesapjával Rióban, nagyon érdekes játékos volt annak ellenére, hogy az európai piacon még nem igazán volt ismert a neve – emlékezett vissza a HSV játékosmegfigyelője, Harald Spörl.

A német szakember hozzátette, a Fluminense két és félmillió eurót kért Marcelóért, ám ennyit nem volt hajlandó kifizetni érte a német csapat. Nem sokkal később a Real Madrid hat és félmillió eurót fizetett a védőért, aki mára a világ egyik legjobbjává vált, szerda este pedig a brazil válogatottban a nyolcvanhatodik fellépésére készül, miután Tite a kezdőcsapatba jelölte.

címlapfotó: AFP / CHRISTOPHE SIMON

Marcelo kis híján a Hamburghoz került pályafutása elején. Fotó: Mike Kireev/NurPhoto/AFP
Olvasói sztorik