Nemzetközi foci

Lecserélik a vb-labdákat

Változás a kieséses szakaszban.

A fekete-szürke-fehér színösszeállításút ugyanolyan mintázatú, de vörös-piros színt is tartalmazó labdák váltják fel az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kieséses szakaszára. A tervezők a rendező ország zászlajának színeiből merítettek inspirációt, s a piros árnyalattal egyben arra utalnak, hogy a csoportmérkőzéseket követően fokozódik a mérkőzésláz a szurkolókban.

A Telstar 18 után a nyolcaddöntőtől, szombattól a kedden bemutatott Telstar Mechtával játszanak majd a csapatok.

A Mechta oroszul álmot és ambíciót jelent.  A Telstar 18 – amelytől az új labda csak színösszetételében üt el – az 1970-es, mexikói világbajnokságon használt Telstar megújított változata, de már modernizált formájú paneleket tartalmaz fekete-fehérben, s ezek egészültek most ki a vöröses színnel.

A labdákba chip kerül, mely összeköthető okostelefonnal, így személyre szabott információkat, exkluzív tartalmakat biztosít majd a civil felhasználók számára. A helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labdára vonatkozó pontos részletek is lehívhatóak belőle, például annak megállapítására, hogy átjutott-e a gólvonalon. A Telstar név a televízió és csillag szavak angol megfelelőiből alkotott mozaikszó.

(MTI)

címlapfotó: AFP / Patrik STOLLARZ

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik