Nemzetközi foci

Hierro: ez kevés lesz az álmainkhoz

Isco is egyetért azzal, hogy van mit kijavítani.

Kritikus hangot ütött meg a spanyol szövetségi kapitány, Fernando Hierro a Marokkó elleni 2-2-re végződő utolsó csoportmeccs után. Spanyolország majdnem belefutott a váratlan vereségbe, ám Iago Aspas videóbírós góljának köszönhetően végül kicsikarta az egy pontot, ami elég volt a B-csoport első helyéhez.

Önkritikusnak kell lennünk, rossz úton haladunk, nem engedhetjük meg, hogy az ellenfelünk szinte minden helyzetét kihasználja. Ha azt akarjuk, hogy az álmunk valóra váljon, rengeteg apró részletet kell javítanunk a védekezésünkön. Bőven van még lehetőségünk a fejlődésre  –  mondta a meccs után Hierro.

Hierro a kispadnál is rendet tett. Fotó: Alex Livesey/Getty Images

A spanyol szövetségi kapitány kitért a videóbíróra is, aminek a segítségével végül a hajrában egyenlített Aspas.

A videóbírót elmagyarázták a számunkra, tudjuk, hogyan működik, mindössze annyit kell tennünk, hogy várjuk a döntést. Ez csupán még egy újabb darabja a játéknak.

Amrabat egy szóval elmondta, mit gondol a videóbíróról
Marokkó kétszer is vezetett a spanyol válogatott ellen, ám a győzelem elmaradt.

Nem csak Hierro volt elégedetlen, a hispánok első gólját szerző Isco is több negatívumot felsorolt. A Real Madrid középpályása dicsérte Marokkót, amely szerinte nagyon profin állt hozzá a meccshez, keményen és jól játszott, emelt fővel utazhat haza.

Mi azonban nem mehetünk pályára még egyszer ilyen tétován, ez nem folytatódhat így, hiszen mostantól élet-halál meccseket vívunk az egyenes kieséses szakaszban. Rá kell kapcsolnunk, különben hamar véget érhet számunkra a torna – idézi a Marca Iscót.

címlapfotó: Alex Livesey/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik