Nemzetközi foci

Argentinok kérik, hogy Messi ne játsszon Nigéria ellen

Nem csillapodott a balhé.

A világbajnokság előtt azt várták Argentínában Lionel Messitől, hogy remek teljesítményével akár végső győzelemhez is vezetheti a válogatottat Oroszországban. Két kör után azonban a kiesés szélére sodródott a dél-amerikai csapat, azóta pedig szinte folyamatosan a Barca-klasszison verik el a port az argentinok – itt összeszedtünk néhány kemény beszólást a horvátok elleni háromgólos vereség után.

Ezúttal azonban újabb szintet lépett a hibáztatás: a Diez.hn és TyC Sports beszámolója szerint argentin újságírók arra kérik Lionel Messit, hogy inkább ne is lépjen pályára a sorsdöntő Nigéria elleni utolsó csoportmeccsen.

A válogatott jobb lenne Messi és az ő baráti társasága nélkül – írja az argentin újságíró, Martin Libermann, aki ezzel arra is célzott, hogy a pletykák szerint a Barcelona támadója nagy hatással volt a világbajnokságra utazó keret kialakításánál.

Ugyanezen a véleményen volt a dél-amerikai ország jól ismert újságírója, Flavio Azzaro is, aki szintén a kispadra ültetné Messit.

Időközben egyes platformokon kiszivárgott az argentin kezdőcsapat a keddi találkozóra, ez alapján pedig kijelenthető, valószínűleg süket fülekre talál az újságírók kérése.

Az argentin kezdő a lanacion.com szerint.

Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico –  Enzo Pérez, Mascherano, Banega – Messi, Di María – Higuaín.

címlapfotó: Fred Lee/Getty Images

Messi javíthat Nigéria ellen. Fotó: Olimpik/NurPhoto via Getty Images
Olvasói sztorik