Nemzetközi foci

Löw elismerte: szerencsével nyertek

A svéd kapitány szerint nem kaptak meg egy tizenegyest.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy szerencse is kellett a svédek elleni mérkőzésen a győztes gól megszerzéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy végig hittek önmagukban.

– A ráadásban gólt szerezni már egy kicsit szerencse kérdése is, de a győzelem a saját magunkba vetett hit eredménye – értékelt az oroszországi világbajnokságon Szocsiban szombat este lejátszott, 2-1-es német sikerrel zárult találkozó után. Egész emberes balhéval zárult amúgy a meccs, itt tudod megnézni videón!

Nem hisszük el, Löw megint milyen gusztustalanságot művelt a padon – VIDEÓ
A németek szövetségi kapitánya hozta formáját.

Löw kemelte, sokra értékeli, hogy az ellenfél vezető góljának megszerzése után nem estek pánikba, megőrizték hidegvérüket, és igyekeztek gyorsabb passzokkal előrejutni, hogy futtassák és ezzel fárasszák a svédeket, a második félidőben pedig fokozták a nyomást.

– Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket – szögezte le, egyúttal külön örömét fejezte ki, hogy a 95. perc végén Toni Kroos szerezte a győztes gólt, akinek a hibája után kerültek a svédek előnybe.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megfordítani az eredményt ezzel az életbevágóan fontos góllal.

Janne Andersson, a svédek szakvezetője pályafutása legkínosabb mérkőzészárásának nevezte a szombatit, ugyanakkor nem hibáztatott senkit, és úgy vélekedett, csapata úgy játszott, ahogy kellett neki.

– Sok érzés kavarog bennem, nehéz ilyenkor értékelni – mondta a mérkőzés után. – Úgy játszottunk, ahogy a korábbiakban a nagycsapatok ellen, és szereztünk egy nagyszerű gólt. Nem akarom senkinek a felelősségére ráirányítani a figyelmet, de azért megjegyzem, azok, akik látták a közvetítést, azt mondták, tizenegyes volt a Marcus Berg elleni szabálytalanság – utalt egy az első félidőben, még 0-0-s állásnál történt esetre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még versenyben vannak a továbbjutásért, így most már a harmadik mérkőzéssel foglalkoznak majd.

Toni Kroos arról beszélt, hogy nagyon sok kritikát kaptak otthonról, köztük jogosat is, és szerinte sokan örültek volna, ha kiesnek. Elismerte, hogy a gólt az ő hibájából kapták.

– Ha van négyszáz passzod egy mérkőzésen, lehet köztük egy vagy kettő, amelyik nem a megfelelő helyre megy – mondta, majd csapata teljesítményét illetően úgy értékelt, időnként nagyon jól játszottak, csak nem éltek a lehetőségeikkel.

A szerdai utolsó forduló előtt a mexikóiak hat, a németek és a svédek három-három ponttal, a dél-koreaiak pedig pont nélkül állnak. A németek a dél-koreaiakkal, a svédek pedig a mexikóiakkal játszanak az F csoport zárónapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik