Nemzetközi foci

Gyönyörűen búcsúzik a madridiaktól a Real válogatott ásza

Elképesztő évek, csodálatos csapattársak…

Úgy látszik, Mateo Kovacic valóban eldöntötte, hogy három év után otthagyja a Real Madridot. A bejelentéséről a Rangadó is beszámolt, mi több, már az is körvonalazódik, ki érkezhet a helyére.

A madridi Marca szombati címlapja nem hagy sok lehetőséget, a horvát válogatottal a világbajnokságon szereplő középpályás kijelentette, mindenképpen többet szeretne játszani, és erre a legjobb megoldás, ha elmegy Madridból…

A 24 esztendős futballista 21 mérkőzésen mindössze 988 percet kapott a LaLiga legutóbbi idényében, nem csoda, hogy úgy döntött, búcsút int.

Mint bármelyik labdarúgó, én is azt szeretem, ha minél többször ott lehetek a pályán, lehetőleg a kezdőcsapat tagjaként – magyarázta Kovacic. – Emiatt az tűnik számomra a legjobbnak, ha elhagyom a Realt. Tökéletesen megértem, hogy ebben a csapatban senkinek sem jár alanyi jogon a játéklehetőség, ugyanakkor vannak csapatok, ahol biztosan többet játszhatnék, és úgy gondolom, a mostani átigazolási időszakban jó ajánlatok közül válogathatok. A három madridi év elképesztő volt a csodálatos csapattársaim és a megnyert trófeák miatt, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy maximálisan ki tudtam volna hozni a bennem rejlő potenciált.

Nyitókép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

„Többet szeretnék játszani, és erre a legjobb megoldás, ha elmegyek Madridból” – idézi Kovacicot a Marca
Olvasói sztorik