Nemzetközi foci

Tite sem hagyta szó nélkül Neymar teljesítményét

Őszinte szavak.

A brazilok nyögvenyelősen ugyan, de túljutottak Costa Ricán, Philippe Coutinho és Neymar góljaival. Utóbbi esetében érezhető volt, hogy nagyon szeretne bizonyítani, az egész meccs alatt hihetetlen energiával játszott, a meccs végén pedig feltehetőleg kitört belőle minden frusztráció. A válogatott szövetségi kapitánya, Tite úgy véli, a Paris Saint-Germain sztárja elképesztő teljesítményt nyújtott, de figyelmeztetett mindenkit, hogy a csapat nem csak Neymarból áll:

Nem háríthatsz minden felelősséget egyetlen játékosra. Három és fél hónapig nem is játszott és most végignyomta a mérkőzést. Ő is csak ember. Kell neki egy kis idő, hogy ismét a legjobb formáját tudja hozni, de előtte itt egy csapat, aminek erősnek kell lennie, és nem szabad, hogy tőle függjön a többiek teljesítménye.”

Brutális verekedés az argentin–horvát meccsen – VIDEÓ
A vesztes csapat szurkolóinál elszakadt a cérna.

Volt egy kérdéses büntetőszituáció is, ahol éppen Neymar volt a szenvedő fél. A játékvezető nem vette meg a brazil alakítását, de Titének más a véleménye:

Számomra ez tizenegyes volt. De nekünk nincs szükségünk „segítségre”. Egyszerűen csak sokkal kompetensebbek szeretnénk lenni.”

Ha kíváncsi vagy, Tite hogyan reagált Neymar góljára, akkor kattints IDE!

Címlapkép: William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS

Olvasói sztorik