Nemzetközi foci

Már Simeone is kritizálja Messit

Egy költői kérdéssel vérig sértette a honfitársát.

A COPE rádióállomás kiszivárogtatott egy hangfelvételt, amelyből kiderül, hogy Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője jobb véleménnyel van Cristiano Ronaldóról, mint honfitársáról, Lionel Messiről.

Az argentin edző a horvátok elleni 3-0-s vereség után a következőket mondta:

Messi nagyon jó, de azért nagyon jó, mert rendkívüli csapattársai vannak. A kérdés a következő: ha Messi és Ronaldo között kell választanod egy átlagos csapatba, te ki választasz?

Simeone szerint az argentin válogatott teljesen elveszettnek tűnik, sem a pályán, sem azon kívül nincs vezére.

Pontosan az történik most a csapattal, ami az elmúlt négy, dicstelen évben történt Argentínával: anarchia, a vezetés hiánya a játékosoknál, edzőknél, sportvezetőknél. Ez a gárda elveszett. A játékosok most az öltözőben fújtatnak, de valakinek fel kell állni és harcolni – mondta az egykori kiváló játékos.

Simeone szerint Jorge Sampaoli szövetségi kapitány az első számú felelőse a csütörtöki katasztrofális vereségének. Úgy látja, hogy Izland ellen kellett volna három védővel és a horvátok ellen négy védővel játszatnia az együttest, nem pedig fordítva, mert Izland lényegesen gyengébb a horvátoknál.

Sokkal rosszabb, amikor az edző rontja el a taktikát, mint amikor a játékosok hibáznak. Egyértelműen ő a felelős ‒ jelentette ki Simeone.

A tréner külön kitért Wilfredo Caballero kapusra, aki hatalmasat hibázott a horvátok vezető gólja előtt, ám Simeone szerint ebben semmi meglepő sem volt.

Ez a kapus ugyanezt megtette már korábban is. Hibázott Spanyolország ellen, aztán az olaszok ellen, amikor kapufát rúgtak, márpedig ha ilyet hibázol egy vébén is, akkor gólt kapsz – vélekedett.

Argentína vereségével két forduló után mindössze egy ponttal áll, mivel korábban Izlanddal döntetlent játszott, s az utolsó fordulóban csak akkor lesz saját kezében a sorsa, ha Nigéria pénteken legyőzi Izlandot.

nyitókép: GERARD JULIEN / AFP

Olvasói sztorik