Nemzetközi foci

Legnagyobb riválisa védte meg Lionel Messit

Nem segítették, nem szolgálták ki megfelelően.

Jorge Sampaoli szövetségi kapitány mellett Lionel Messit támadják a legtöbben a csütörtök esti Horvátország‒Argentína (3-0) világbajnoki csoportmeccs után.

Érdekesség, hogy éppen Messi egyik legnagyobb riválisa, a meccs legjobbjának választott Luka Modric, a Real Madrid játékmestere védte meg őt egy nyilatkozatában.

Ő egy hihetetlen játékos, de nem szabad arra számítani, hogy minden megcsinál egyedül. A labdarúgásban a csapattársak segítségére is szükség van, még akkor is, ha nagyszerű játékos vagy. Leo ma is rendben volt, de a játékunkkal semlegesítettük őt. Lezártuk a területeket, és megakadályoztuk, hogy Mascheranótól, illetve a többi argentintól labdát kapjon – magyarázta.

Modric hozzátette, nagyon fontos volt számukra, hogy ezt a taktikát a meccs elején jól alkalmazták, és miután felvették a labdás játék ritmusát, magukhoz ragadták az irányítást.

A Real Madrid futballistája elmondta, hogy a második győzelmük után tökéletes a hangulatuk, hiszen kivételes teljesítményt nyújtottak, és megmutatták, hogy jobb csapatuk van.

Három tiszta helyzetünk volt az első félidőben, de ezeket kihagytuk, majd a második felvonásban különösen jól játszottunk, és az ellenfél kapusának hibája is segített nekünk.

nyitókép: KENICHI UNAKI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik