Nemzetközi foci

Egykori világbajnok osztotta ki Messiéket

Ezt a kritikát nem teszik zsebre.

Történetének legnagyobb mélypontjához jutott az argentin válogatott, miután Horvátország gyakorlatilag lefocizta a pályáról a dél-amerikai csapatot. Azóta mind Lionel Messi, mind a szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli is kapott hideget és meleget, most viszont talán ez eddigi legkomolyabb kritikával kell szembenézniük, melyet az egykori világbajnok argentin játékos, Ossie Ardiles fogalmazott meg Twitter-oldalán:

Kezdem az elején. A szövetség folyamatosan falba ütközik, egy év alatt a harmadik edzőt alkalmazzák, ráadásul az elnök is teljesen hirtelen lett megválasztva. Rengeteg olyan játékos van a csapatban, akiknek itt véget ér a válogatottbeli szereplése. Sampaolinál egyetlen elképzelés létezik, az egyik arról szól, hogy Messi megkapja a labdát, aztán majd csodát művel vele. Ha ez nem jön be, akkor jön(ne) a B-terv. Ami persze nincs.”

A Barcelona ikonját egyébként a kihagyott büntetője ellenére is pozitív színben tüntette fel:

Az utóbbi évek hanyatlását mindig Messi mögé rejtették, de ez már túl sok neki. Leo, nagyon köszönök mindent! Sok szerencsét kívánok a továbbiakban.”

Ardiles a jelenlegi szövetségi kapitányt sem kímélte, arrogásnak és tudatlannak nevezte, Nicolas Otamendit pedig bocsánatkérésre szólította fel, miután megrúgta a földön fekvő Ivan Rakiticset.

Címlapkép: Zhong zhenbin / Imaginechina

Olvasói sztorik