Nemzetközi foci

Két játékos számára véget ért a világbajnokság

Súlyosabb sérülések.

Nem játszhat már az oroszországi világbajnokságon Muez Hasszen, a tunéziai válogatott első számú kapusa, aki a csapat angolok elleni, hétfői nyitómeccsének elején szenvedett vállsérülést.

A Franciaországban született hálóőr a válogatott szerda reggeli közlése szerint visszautazik klubjához, a francia másodosztályban szereplő Chateauroux-hoz, s ott kap majd további kezeléseket.

Hasszen a 2-1-re elveszített hétfői találkozó elején, a Jesse Lingarddal történt ütközés során sérült meg, s ugyan ezt követően még néhány percig a pályán maradt, több nagy védést is bemutatott – többek között Harry Kane vezető gólja előtt is –, ám a 16. percben fájdalmai miatt le kellett cserélni.

A 23 éves futballista többször szerepelt a francia utánpótlás válogatottakban, az év elején vette fel a tunéziai állampolgárságot. Első mérkőzését márciusban játszotta a nemzeti együttesben.

Helyét az angolok elleni mérkőzésen Fárúk Ben Musztafi vette át a kapuban, s vélhetőleg a csapat második mérkőzésén, szombaton, a belgák ellen is ő véd majd.

Hasszennek hamar véget ért a vb. Fotó: Nicolas Asfouri/AFP

Szintén véget ért a torna a dél-koreai Park Dzso Ho számára, aki az első csoportmérkőzésen elszenvedett combizom-sérülése miatt a vb további részében már nem állhat a válogatott rendelkezésére.

Az ázsiai csapat vezetője a japán hírügynökségnek elmondta, hogy a 31 éves futballista – akit a 28. percben le kellett cserélni, és háromhetes kihagyásra számíthat – nem utazik haza, hanem a vb idején a válogatottal marad.

A dél-koreai együttes hétfőn a Svédország elleni, 1-0-s vereséggel mutatkozott be a vb-n, a folytatásban szombaton a mexikói, míg jövő szerdán a címvédő német együttessel találkozik az F csoportban.

MTI/Címlapkép: AFP