Nemzetközi foci

Ellenfelet kapott az Újpest, a Fradi és a Honvéd az Európa Ligában

Sorsolt az UEFA.

Szerdán a svájci Nyonban tartja az UEFA az Európa Liga első (12 óra) és második selejtezőkörének (14 óra) sorsolását. Mint ismert, az első fordulóban már mindhárom magyar induló – Ferencvárosi TC, Újpest FC, Budapest Honvéd – pályára lép, ráadásul egyikük sem lesz kiemelt az első párharcában.

Egy nappal a sorsolás előtt az UEFA elkészítette a szűkebb kalapbeosztásokat, így kiderült, mely kiemelt csapatok közül kaphatnak ellenfelet a magyar indulók.

Az Újpest a 3. csoportba került, ahol a Maribor (szlovén), Trencín (szlovák), Viitorul (román), Neftci (azeri), Tobol Kosztanaj (kazah) ötös lett kiemelt.

A Fradi a 6. csoportban az Osijek (horvát), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), FK Sarajevo (bosnyák), Anortoszisz Famaguszta (ciprusi), Kajrat Almati (kazah) ötösből várt ellenfélre.

A Honvéd a 7. csoportba került, ahol a Partizan (szerb), Slovan Bratislava (szlovák), Kesla (azeri), CSZKA Szófia (bolgár), Rabotnicki (macedón) ötössel „nézett farkasszemet”.

Az első forduló sorsolásának eredménye:

Budapest Honvéd – Rabotnicki (macedón)
Neftci (azeri) – Újpest FC
Ferencvárosi TC – Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

 

A Honvéd és a Fradi otthon, az Újpest idegenben kezdi a párharcot. Hivatalos játéknapok: július 12. csütörtök, illetve július 19. csütörtök.

Címlapkép: Valery Hache/AFP

Olvasói sztorik