Nemzetközi foci

„Áldozatok vagyunk” – alakul a balhé a FIFA és a vb-játékosok között

Sokat sejtet Messi egyik megmozdulása.

Az egyiptomi válogatott játékosa, Esszam El-Hadarj szerint az Oroszországban zajló világbajnokságon pályára lépő kapusok a nemzetközi szövetség (FIFA) áldozatai a tornán használt új labda miatt.

– A FIFA és az egyre gyorsabban fejlődő labdarúgás áldozatai vagyunk. Négyévente változik a futball, és ehhez a mezőnyjátékosok sokkal jobban képesek alkalmazkodni, mint mi, kapusok – vélekedett hétfőn a 45 éves hálóőr.

Hozzátette, a Telstar 18 elnevezésű új labdával is leginkább a kapusoknak gyűlik meg a baja. Amennyiben El-Hadarj pályára lép az egyiptomiak valamelyik meccsén, megdönti a kolumbiai Faryd Mondragón csúcsát, aki a legutóbbi, brazíliai torna óta a vb történetének legidősebb játékosa.

A világbajnokság csoportkörének első négy napján három szabadrúgásból is érintés nélkül gól született, ez pontosan annyi, amennyit az előző, brazíliai vb teljes időtartama alatt szereztek a játékosok.

A Franciaország–Ausztrália találkozón két labda is szétrepedt, az argentinok csapatkapitánya, Lionel Messi pedig kicseréltette az egyik játékszert az Izland elleni találkozón, mert elégedetlen volt az állapotával.

Címlapkép: Messinek sem tetszett a labda a nyitómeccsen. Fotó: AFP

Olvasói sztorik