Nemzetközi foci

Pszichológiai hadviselés: Neymart cukkolja a rivális

Mindezt órákkal a kezdőrúgás előtt.

A mai nap zárómérkőzésén a brazil válogatott Svájc ellen kezdi meg menetelését az oroszországi világbajnokságon. Az nem titok, hogy a dél-amerikaiak, főként Neymar vezérletével, egyértelmű esélyesei a végső győzelemnek, ám a négy évvel ezelőtti fiaskó után a szurkolók nagy része csupán a trófeát tartja elfogadható eredménynek.

A két ország u19-es csapata 2009-ben a korosztályos vb-n csapott össze egymással, és abból a két alakulatból sokan játszanak most is a „felnőtt” válogatottban. Többek közt például az Arsenal középpályása, Granit Xhaka is, aki a meccs felvezetéseként arról mesélt, hogy kilenc évvel ezelőtti találkozásuknál, milyen benyomást keltett rá a már fentebb említett brazil csillag:

Nem kellett sok neki, hogy a földre vesse magát, már rögtön a legkisebb érintés is elég volt, erről maradt ő számomra igazán emlékezetes.”

No persze, nem csak negatív értelemben beszélt a Paris-Saint Germain sztárjáról:

Neymar világklasszis játékos. aki egymaga el tud dönteni bármilyen mérkőzést. Várom már, hogy pályára lépjünk, főleg, hogy a meccs után mezt tudjunk cserélni, hiszen anno ezt nem tudtuk, mivel szükségünk volt rá a továbbiakban.”

Érdekesség, hogy abban brazil keretben olyan játékosok is ott voltak, mint Philippe Coutinho vagy Casemiro, akik ma is a válogatott fontos kulcsemberei.

Címlapkép: Alexey Malgavko / Sputnik

Olvasói sztorik