Nemzetközi foci

Németország vérengzésre készül ezzel a kezdővel

Mexikó ellen mutatkozik be a vb-n az egyik esélyes.

Vasárnap este az F-csoport is elrajtol a világbajnokságon, a kvartettből pedig máris a torna egyik nagy esélyese, Németország lép pályára. Az ellenfél az a Mexikó lesz, ami ellen Joachim Löw szövetségi kapitány csapata legutóbb tavaly nyáron a Konföderációs Kupa elődöntőjében nézett farkasszemet –  akkor Timo Wernerék simán nyertek 4-1-re.

A német keretben mindenki játékra kész, de azt még nem döntötte el Löw, hogy Mesut Özilt vagy Marco Reust küldi pályára a tízes pozíciójában. Az utolsó felkészülési mérkőzésen Szaúd-Arábia ellen az Arsenal klasszisa sérült volt, így a Dortmund játékosa kapott lehetőséget, de mivel Özil már újra egészséges, így elképzelhető, hogy őt jelöli a kezdőcsapatba a kapitány.

Neymar az első vb-meccse előtt váltott; újabb szuperklasszis a belga keretben
Csuda dolgok történnek Oroszországban, mutatjuk a legizgalmasabbakat.

Semmilyen körülmények között nem szabad alábecsülnünk Mexikót, a Konföderációs Kupa teljesen más történet, ez most a világbajnokság, új mérkőzés lesz. Mexikó nagyon jó csapat és mindig nagyon veszélyesek, ha már korán nyomás alá tudják helyezni az ellenfelüket, de ha a legjobb tudásunk szerint játszunk, akkor megnyerhetjük a meccset – nyilatkozta a PSG játékosa, Julian Draxler, akivel kapcsolatban Löw megerősítette, hogy biztosan a kezdőben kap helyet.

Németország és Mexikó vasárnap este negyedik alkalommal mérkőzik meg a világbajnokságok történelme során, az eddigi mérleg két német győzelem és egy döntetlen. Az örökmérleget tekintve sem áll jobban Mexikó szénája, a tizenegy eddigi összecsapásukból csak egyszer győzték le a németeket.

Ami pedig végképp a németek mellett szól: az előző hét világbajnokságon mindannyiszor megnyerte a nyitómeccsét az európai csapat, az előző négy alkalommal pedig valóságos mészárlásokat rendezett: 2002-ben Szaúd-Arábiát 8-0-ra, 2006-ban Costa Ricát 4-2-re, 2010-ben Ausztráliát 4-0-ra, 2014-ben Portugáliát 4-0-ra verte.

Mexikó várható kezdőcsapata:Ochoa – Salcedo, Ayala, Moreno, Layun – Herrera – J. dos Santos, Guardado – Vela, Chicharito, Lozano

Németország várható kezdőcsapata:

Fotó: .fussballnationalmannschaft.net / AFP

címlapfotó: Marius Becker/dpa/AFP

Olvasói sztorik