Nemzetközi foci

Riadalom a vb helyszínén: drukkereket gázolt el a taxis

A sofőr azonnal menekülőre vette.

Nyolc ember, köztük két mexikói focidrukker is megsérült szombaton Moszkva központjában, miután egy taxis felhajtott a járdára a Gosztyinij Dvor nevű áruház közelében. A hatóságok közlése szerint a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, az esetről készült biztonsági kamerás felvétel azonban nem erről látszik tanúskodni – írja az MTI.

A 2018-as labdarúgó világbajnokságot Oroszországban tartják, Moszkvába számos turista érkezett, hogy szurkoljon a mérkőzéseken. A hatóságok korábban azt közölték, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött. A sofőr, akit a kirgiz állampolgárságú Csingiz Anarbekként azonosított az orosz sajtó, maga is ezt állította.

Neymar visszatérhet a spanyol bajnokságba
Újabb fejlemények a brazil klasszis ügyében.

Az esetről egy biztonsági kamera által rögzített, a világhálóra feltöltött felvételen azonban az látható, hogy a taxi lelassít az előtte araszoló autó mögött, majd hirtelen kivág jobbra, és gyorsítva a járdán tartózkodó járókelők közé hajt, majd néhány méter megtétele után megáll. A taxis ezután kipattant a kocsiból és megpróbált villámgyorsan elfutni a helyszínről, de a járókelők és a rendfenntartók a nyomába eredtek és elfogták.

Az Interfax orosz hírügynökség korábban azt írta, hogy a sofőr ittas lehetett. Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin is azt közölte, hogy a férfi elvesztette az uralmát a jármű felett, a hatóságok pedig a közlekedési szabályok megsértésének gyanújával indítottak ellene eljárást. A legfrissebb jelentések szerint a sérültek közül két mexikói, két orosz és egy ukrán állampolgár került kórházba. Mexikó moszkvai nagykövetsége közölte: a közép-amerikai ország állampolgárainak stabil az állapotuk.