Nemzetközi foci

„Senkit nem öltem meg” – így védekezik a spanyol Karius

David de Geát nem küldte padlóra óriási hibája.

A spanyol és az Európa-bajnok portugál válogatott 3-3-as döntetlent játszott pénteken Szocsiban, a B-csoport első fordulójában az oroszországi világbajnokságon.

Friss! Ez a nyilatkozat borzolja a kedélyeket: “Pisztolyt szegeztek Messi fejéhez, lelövik, ha…”

A 44. percben, 1-1-es állásnál Cristiano Ronaldo lőhetett szabadon 18 méterről, az erős lövés éppen David de Gea lábához érkezett, ám a kapus lehajolva rosszul nyúlt hozzá, így a kapuba pattant.

A hiba kapcsán többen megszólaltak a lefújás után, többek között a főszereplő, a Manchester United kapusa is.

Jól érzem magam és nyugodt vagyok, jó meccsünk volt. Nagyon örülök, hogy a csapatnak volt válasza, bár úgy gondolom, többet érdemeltünk. Most újra össze kell szednünk magunkat – vélekedett De Gea.

A szünet előtti esetről egyszerűen annyit mondott, a labdarúgás ilyen, ilyesmi megtörténhet.

Előfordulhatnak hibák. Felhúzzuk a kesztyűnket, kimegyünk a pályára, és közben tudjuk, milyen nehéz dolgunk van – magyarázta a manchesteri kapus.

Hangsúlyozta, szövetségi kapitányuk és a csapattársai is támogatták a szünetben, ezért tudott higgadt maradni, és ez a folytatásban tükröződött a pályán

Későn estem térdre, és ez egy borzalmasan nehéz lövés volt, de senkit nem öltem meg ‒ védekezett De Gea.

Fernando Hierro kapitány csupán annyit mondott a lefújás után: egy csapatot, egy családot alkotnak, és tudják, hogy a játékosoknak jobb napjaik is lehetnek…

nyitókép: FATIH AKTAS / ANADOLU AGENCY

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik