Nemzetközi foci

Minden titkot elárult a Napoli elnöke

Elég komoly jövés-menés lesz Nápolyban.

Aurelio De Laurentiis klubelnök rendhagyó szokásához híven ezúttal is őszintén beszélt az olasz sportsajtóban a Napoli nyári terveiről.

A Corriere dello Sport hasábjain megerősítette, hogy kivásárolják szerződéséből a Real Betis középpályását, Fabián Ruizt, vele igyekeznének pótolni a Manchester Cityhez távozó Jorginhót.

Az elnök azt is elismerte, hogy tárgyalásban áll az RB Salzburg osztrák válogatott jobbhátvédjével, Stefan Lainerrel, akire támadásban is fontos szerep várhat. A hírek szerint utóbbi körülbelül 10 millió euróért kerülhet az olasz élvonal legutóbbi ezüstérmeséhez.

Két kapust kell igazolnunk, egy középhátvédet, és ha Jorginho, illetve Marek Hamsik távozik, akkor két középpályást is. Hamsik és a menedzsere nálam vacsorázott, és azt mondták, egy kínai klub felveszi velem a kapcsolatot, de eddig senki nem hívott – nyilatkozta De Laurentiis.

Még egyszer hangsúlyozta, a szlovák játékost nem ő küldte el, de óvintézkedésekre, vagyis a megfelelő helyettesek felkutatására mindenképpen szükség van.

Jorginhóról csupán annyit mondott, továbbra is tárgyalásban állnak a Manchester Cityvel, és jó esélyt lát arra, hogy hamarosan megállapodásra jussanak.

Kiderült az is, hogy a nápolyiak 60 millió eurót ajánlottak Alisson Beckerért és 50 milliót Federico Chiesáért.

Elmentem vacsorázni a Fiorentina elnökével, Diego Della Valléval, és 50 millió eurót ajánlottam Chiesáért, de azt mondta, lehetetlen, hogy eladja, mert ha megteszi, forradalom lesz Firenze utcáin – mesélte.

Hozzátette, az AS Roma sem adja 60 millióért Alissont, hiszen a többi között a Real Madrid is keresi a kapust, aki csak 80 millióért távozhatna az olasz fővárosból. Az elnök az Udinesét is megkereste Alex Meret miatt, de irreálisan sokat kérnek érte.

A legújabb jelölt Alphonse Areola, aki Gianluigi Buffon érkezése esetén távozhatna a Paris Saint-Germain együttesétől, sőt amennyiben Alissont megszerzi a Real Madrid, Keylor Navas mehetne Nápolyba.

A jelenlegi keret tagjai közül Kalidou Koulibaly, Piotr Zielinski és Marko Rog érinthetetlen, ők biztosan maradnak.

Bár a csapat új vezetőedzőjét, Carlo Ancelotti már hetekkel ezelőtt kinevezték, elődje, Maurizio Sarri szerződése még mindig érvényes. A klubelnök elárulta, a Chelsea még egyszer sem kereste őt Sarri megszerzése ügyében, de a tapasztalt tréner és menedzsere sem vette fel vele a kapcsolatot.

nyitókép: PAOLO MANZO / NURPHOTO

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik