Nemzetközi foci

Deschamps tudja, miért döcögött a franciák szekere

A kapitány elismerte csapata hiányosságait.

Didier Deschamps szövetségi kapitány csak a győzelemnek, és az azzal járó három pontnak örült, miután a francia válogatott 2-1-re legyőzte Ausztráliát az oroszországi világbajnokság csoportkörének szombati játéknapján.

Egyáltalán nem volt egyszerű feladat, de megnyertük az első mérkőzést, és ez nagyon fontos. Nem mondom, hogy elégséges, amit nyújtottunk, de az ausztrálok nagyon komoly, nehéz feladat elé állítottak minket – nyilatkozta a lefújás után.

A két éve Európa-bajnoki ezüstérmes franciák egy véleményes büntetővel, valamint Paul Pogba épphogy a gólvonal mögé pattanó lövésével győzték le a kontinensnyi szigetország legjobbjait.

Nehéz mindent megmagyarázni, de némileg hiányzott a ritmusváltás, nem voltunk eléggé határozottak és veszélyesek, ez tény. A támadásépítésünk sem volt megfelelő, nem voltunk eléggé határozottak, többet kellett volna előrefelé játszanunk – magyarázta az edző.

Hozzátette, egy kicsit szenvedtek, és mivel nem volt sok lehetőségük, ezáltal kevesebb veszélyes helyzetük adódott, mint általában.

A lényeg, hogy az első mérkőzés, a három pont megvan. A munkát elvégeztük, de képesek vagyunk ennél sokkal-sokkal jobb játékra – szögezte le Deschamps.

nyitókép: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik