Nemzetközi foci

Beárazta csapatát az argentin kapitány

Nincs semmi baj Jorge Sampaoli önbizalmával.

Jorge Sampaoli szövetségi kapitány szerint az argentin válogatott jól felkészült a világbajnokságra, és egyike a mezőny nagyon erős csapatainak.

Nagyon örülök annak, amit láttam a felkészülés során. Az elmúlt szűk hónapban lehetőségünk nyílt rá, hogy megerősítsük a csapatot, korábban ennyit nem tudtunk együtt lenni. Van egy közös célunk, azt szeretnénk megvalósítani ‒ mondta az argentin szakvezető az izlandiak elleni, szombati mérkőzést megelőző péntek esti moszkvai sajtótájékoztatón anélkül, hogy pontosította volna, mi is a cél.

A tréner arról is beszélt, hogy már a keret összeállítása is nagyon nehéz volt számára, mert sok jó játékosuk van, így az egyéni képességek mellett azt vette figyelembe, hogy a csapatnak ki mennyire lehet hasznára.

Nehéz meccs lesz?

Sampaoli már két napja eldöntötte, hogyan állnak majd fel az első mérkőzésen. Az ezzel kapcsolatban elhangzott izlandi kérdésre úgy reagált, nem azért történt ez így, mert gyengének tartja az ellenfelet, sőt, mint hangsúlyozta, nehéz mérkőzésre számít, hanem azért, mert tudja, hogy mit szeretne viszontlátni a pályán.

Az 58 éves argentin edző különleges élménynek nevezte, hogy saját nemzete válogatottjával vehet részt világbajnokságon azután, hogy az előzőn a chilei csapatot irányította.

Az ötszörös aranylabdás, de vébéarannyal nem rendelkező Lionel Messiről, az argentin válogatott legnagyobb sztárjáról azt mondta, nagyon jó állapotban van, abszolút felkészült a tornára.

Remélem, el tudja érni a célját. Nem hiszem, hogy nagy lenne rajta a nyomás. Ő egyszerűen boldoggá teszi az embereket a játékával. Nem gondolom, hogy ez lenne az utolsó világbajnoksága ‒ mondta.

A játékosok képviseletében Nicolás Tagliafico, az Ajax 25 éves védője válaszolt a kérdésekre, köztük azokra, amelyekkel a lelkiállapotáról faggatták.

Csodálatos érzés, hogy itt lehetek. Minden játékos arról álmodik, hogy világbajnokságon játszhasson ‒ fogalmazott, majd hozzátette, sokat tett azért, hogy bekerüljön a világbajnoki keretbe, és készen áll a feladatra.

A legutóbbi világbajnokságon döntős argentinok az izlandiak után a horvátokkal játszanak 21-én Nyizsnyij Novgorodban, majd a nigériaiakkal 26-án Szentpéterváron.

nyitókép: JUAN MABROMATA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!