Nemzetközi foci

Costa kritizálta a sporit, Hierro megnevezte a világ legjobb játékosát

Így értékeltek a spanyolok a hatgólos találkozó után.

Mint ismert, fantasztikus találkozón 3-3-as döntetlennel zárult Portugália és Spanyolország csoportmeccse az oroszországi világbajnokság második játéknapján.

A portugálok 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, a második játékrészben viszont fordítottak a spanyolok, ám Cristiano Ronaldo a 90. percben lőtt pazar szabadrúgásgóljának – itt megnézheted – köszönhetően megmentett egy pontot a csapatának.

A lefújást követően a spanyol csapatból a két gólt szerző Diego Costa és a szerdán kinevezett szövetségi kapitány Fernando Hierro értékelte a látottakat. Annak ellenére, hogy az Atlético-támadó első gólja előtti könyökösén vitázik a fél világ, mégis ő volt elégedetlen a játékvezetéssel.

Óriási gólt lőtt Nacho: ennél jobban nem lehetett eltalálni – VIDEÓ
Csak kapkodjuk a fejünket a portugál-spanyol meccsen.

Nagyon boldog vagyok, hogy kétszer is betaláltam, de csalódott vagyok az eredmény miatt. Az utolsó gól előtt nem történt szabálytalanság, nem kellett volna szabadrúgást ítélni – nyilatkozta Diego Costa. – Összességében jól szórakozhattak a nézők, lüktető mérkőzés volt, de többet kell tennünk a meccseken. Sokat volt nálunk a labda, kontrolláltunk, de negatívum, hogy nem nyertünk, egy gól hiányzott. Nem foglalkoztunk a kapitányváltással, a pályán van dolgunk, nem néztük, ki ül a kispadon.

Hierro a nagyot bakizó De Geát a védelmébe vette, a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót pedig elhalmozta dicséretekkel.

Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, kétszer is sikerült felállnunk hátrányból. Tudjuk, hogy egyszer az egyikünknek van rossz napja, máskor a másikunknak. Családot alkotunk, nem hagyunk magára senkit – mondta a kapitány a kapusával kapcsolatban, majd kitért Ronaldóra is. – Nagyszerű meccset játszottunk, de amikor az ellenfélnél játszik a világ legjobb játékosa, és úgy játszik, mint ma, akkor nem sok mindent tudunk tenni ellene.

címlapfotó: AFP / Nelson Almeida

Hierro szerint Ronaldo a világ legjobbja. Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Olvasói sztorik