Nemzetközi foci

Így magyarázkodott a nagy zakó után a szaúdi kapitány

Az orosz tréner sem felejti el egyhamar ezt a sajtótájékoztatót.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Oroszország 5-0-ra verte Szaúd-Arábiát a világbajnokság nyitómeccsén csütörtök délután – a házigazdák cserejátékosa két hihetetlenül szép gólt lőtt, de a másik három között is akadt fura találat. A lefújást követő sajtótájékoztatón az ázsiai ország kapitányát, Juan Antonio Pizzit már a jövőjéről és az esetleges kirúgásáról is kérdezték.

Akármi is történik, igyekszem a legjobb tudásom szerint dolgozni és képviselni a filozófiámat. Bízom a tervünkben, a játékosokban és abban, hogy sokkal jobban fogunk teljesíteni a következő meccsen.  Ez a meccs valóban nem jó referencia, nem úgy játszottunk, ahogyan azt terveztük. Nem láttam sok meglepetést az orosz válogatott játékában, de mégsem tudtunk ehhez alkalmazkodni. Ennél sokkal jobban is tudunk futballozni. Az ellenfélnek egyáltalán nem kellett hatalmas erőfeszítéseket tennie a győzelemhez. El kell felejtenünk ezt a szégyent és a következő meccsre kell koncentrálunk – idézte a Sky Sports Pizzit.

Eldőlt, melyik csapatban folytatja Griezmann
Végre elmondta, merre tovább: marad Madridban.

Elégedetten értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, az oroszok szövetségi kapitánya, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még csak az első lépést tették meg, és bár nagy különbséggel nyertek és három pontot szereztek, de ettől még nem változott sok minden, ez egy torna, melyen a további mérkőzéseken is jól kell játszani.

Holnap megnézzük majd az egyiptomiakat, akikkel legközelebb játszunk, és igyekszünk jól felkészülni ellenük. Akár játszik Mohamed Szalah, akár nem, ez egy tiszteletet parancsolóan erős együttes – utalt az észak-afrikaiak sérülésből lábadozó legjobbjára – írja az MTI.

A 24.hu pedig kiszúrta az Independent cikkét, ami szerint a találkozót követő sajtótájékoztatón egyszer csak megcsörrent Csercseszov telefonja, Vlagyimir Putyin orosz elnök hívta, hogy gratuláljon neki és, hogy adja át üdvözletét a csapat játékosainak.

címlapfotó: Federico Gambarini/dpa/AFP

Csercseszov visszafogottan értékelt. Fotó: Juan Mabromata / AFP
Olvasói sztorik