Nemzetközi foci

Holnap meccs: még mindig Szalah játéka a téma

A szövetségi kapitány szerint jó esély van rá, hogy pályára lépjen.

Az A csoport favoritja, Uruguay pénteken mutatkozik be az oroszországi világbajnokságon, ám az Egyiptom elleni meccs előtt mégsem a dél-amerikaiakkal foglalkozik a szaksajtó, hanem a rivális sztárjának, Mohamed Szalahnak az állapotával. A Liverpool támadója, akit a Premier League legjobb játékosának választottak, a Bajnokok Ligája május 26-i fináléjában szenvedett vállsérülést, és azóta kérdés, hogy mikorra épül fel.

Hector Cúper, az egyiptomiak szövetségi kapitánya kifejezetten optimistán nyilatkozott az ügyben, így könnyen lehet, hogy a 26. születésnapját éppen pénteken ünneplő klasszis csatár ott lesz a pályán a magyar idő szerint 14 órakor kezdődő mérkőzésen.

– Úgy vélem, egészen jó esély van rá, hogy játsszon. Már labdás edzéseket végez és lényegesen jobb állapotban van, mint néhány napja – nyilatkozta az argentin szakvezető.

A világbajnokságon 1990 óta először szereplő afrikai együttesnél nem véletlenül reménykednek Szalah játékában, ugyanis nélküle kevés esélyük van a 2010-es világbajnokságon negyedik, legutóbb nyolcaddöntős uruguayiak ellen.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik