Nemzetközi foci

Az aranylabdás szerint elérkezett az idő Brazília hatodik vébégyőzelmére

A spanyolok és a németek játéka is tetszik neki.

A kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo Nazário szerint elérkezett az idő, hogy honfitársai a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon megszerezzék a hatodik aranyérmet.

A 41 éves Ronaldo a csütörtöki megnyitó egyik szereplőjeként már Moszkvában tartózkodva elmondta: az ő vébéfavoritja természetesen Brazília.

De nem csak azért, mert én is brazil vagyok, hanem azért, mert a válogatott nagyon jól játszik – indokolt a kétszeres világbajnok támadó, aki a brazilok legutóbbi, 2002-es aranyérméből gólkirályként nyolc találattal tevékenyen vette ki a részét.

A riválisokkal kapcsolatban hozzátette: Spanyolország nagyon jól játszik, Németország pedig ezúttal is erős. Ronaldo kiemelte még a szokások szerint ezúttal is kiváló csapattal érkező argentinokat, valamint a fiatal, de már markáns kerettel rendelkező franciákat.

Brazil aranyéremben reménykedem. Hosszú idő telt el 2002 óta, és úgy gondolom, itt az idő az újabb sikerre – közölte.

A vébén a brazilok vasárnap Svájc csapata ellen mutatkoznak be az E-csoportban, amelyben még Costa Ricával és Szerbiával találkoznak.

Brazília először 1958-ban lett vébéaranyérmes, majd 1962-ben megvédte címét. A következő sikerre 1970-ig kellett várna, utána azonban 24 éves szünet következett. A 2002-es győzelem óta viszont még döntőbe sem jutott.

nyitókép: Laurent Lairys / DPPI

Olvasói sztorik