Nemzetközi foci

Sosem jössz rá, Hajdú B. István kit faggatna legszívesebben a vb-n

Tizenkét év után hallhatjuk újra világbajnokságot közvetíteni.

Tizenkét év elteltével és pályafutása során másodszor közvetíthet labdarúgó-világbajnokságról Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora, aki elmondta: a lelkesedése, érdeklődése nem változott.

Az alapvető kommentátori feladat is változatlan, még mindig a játék követése a legfontosabb. Tudatosabban használom a hangomat. Ismerem, hogy mit tudok csenddel, vagy kiáltással ellensúlyozni. Jobban figyelek a feltöltődésre, a megfelelő kikapcsolódásra, legyen az alvás, vagy épp városnézés

– fogalmazott, hangsúlyozva, hogy szerinte a kommentátorok között ma már nem a felkészülés jelenti a legnagyobb különbséget, hanem a reakciók gyorsasága, az eseményekre való reagálás.

Hajdú B. István MTI Fotó: Kovács Tamás

A 12 évvel ezelőtti, németországi tornáról a Zidane-Materazzi „affért” említette, mint emblematikus jelenetet, de a brazil Ronaldo Ghána ellen szerzett gólját és a német–olasz elődöntőt is kiemelte – írja az MTI.

A kérdésre, hogy kivel készítene a legszívesebben villáminterjút Oroszországban, az izlandi válogatott csapatkapitányát, Aron Gunnarssont jelölte meg.

– Kíváncsi lennék, milyen érzés egy 330 ezer fős országot először kivezetni a labdarúgó-világbajnokságra, majd az argentinok ellen kezdeni a tornát – mondta.

Hajdú B. István elárulta, igyekszik majd nem idegeskedni a várható utazási nehézségeken, a közlekedési dugókon, a rendezetlen menetrendeken, s azon lesz, hogy ne legyen fáradt és dekoncentrált. Ezzel együtt azokat az eseményeket is követni szeretné, amelyeket nem ő közvetít.

Mint mondta, a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy átadja a nézőknek a helyszíni hangulatot és a rajongók érzelmeit.

A labdarúgó-világbajnokságot csütörtöktől július 15-ig élőben közvetíti az M4 Sport.

Griezmann már tudja, merre tovább
Fokozta a nyomást az FC Barcelona, kiderül, mi lett belőle…