Nemzetközi foci

Nem engedik el ingyen a spanyolok a kapitányt a Real Madridhoz

Lopetegui kivásárlási árát ki kell fizetnie a királyi gárdának.

Mint honlapunk is beszámolt róla, a világbajnokságra készülő spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui lett a Real Madrid új vezetőedzője.

A szakember az oroszországi torna után áll munkába a Bajnokok Ligája-címvédő madridi együttesnél, melynek vezetőedzői posztjáról másfél hete mondott le Zinédine Zidane – foglalta össze az MTI.

A francia szakvezető 2016 januárjában vette át az irányítást a Real Madridnál, amellyel két és fél év alatt három BL-t, egy spanyol bajnokságot, egy spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát, valamint két klubvilágbajnokságot nyert.

Lopetegui – aki 1988 és 1991 között volt a fővárosiak játékosa, igaz, pályára mindössze egyszer lépett a csapat színeiben – a 2016-os Európa-bajnokság után lett szövetségi kapitány, s május 22-én hosszabbította meg szerződését a spanyol szövetséggel (RFEF) a 2020-as Európa-bajnokság végéig.

Lopteguit nem engedik el ingyen a spanyolok. Fotó: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Az RFEF a madridi klub bejelentését követően jelezte, hogy Lopetegui távozik a válogatott éléről, amint a spanyol csapat befejezi szereplését a vb-n. Hozzátették: a Real Madrid kifizeti az edző kivásárlási árát, ami a spanyol sajtó értesülései szerint kétmillió euró (643 millió forint). Az RFEF szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart a krasznodari stadionban, amelyen Luis Rubiales elnök mellett a szövetségi kapitány is jelen lesz.

A csütörtökön kezdődő vb-n a spanyol válogatott először pénteken, Portugália ellen lép pályára, majd a B-csoportban még Iránnal és Marokkóval találkozik.

Az 51 éves Lopetegui klubcsapatnál legutóbb 2014 és 2016 között dolgozott, akkor az FC Portót irányította. A szakvezető 2021-ig írt alá az elmúlt öt évben négy BL-címet szerző Realhoz.

Címlapfotó: Javier Soriano/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik