Nemzetközi foci

A brazil Ronaldo is szerepet kap a vb-n

Sajnos nem játékosként, de akkor is jó lesz őt látni.

Robbie Williams énekes és a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo mellett Aida Garifullina orosz operaénekesnő jut szerephez a világbajnokság csütörtöki megnyitóján.  A Luzsnyiki Stadionban – az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzés előtt – sorra kerülő showműsort illetően a 44 éves brit zenész a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapján megjegyezte, nagyon  boldog, hogy egy ilyen különleges fellépésnek köszönhetően térhet  vissza Oroszországba.

– Sok mindent elértem már a karrierem során, de világbajnokságot megnyitni a stadionban helyet foglaló 80 ezer szurkoló, illetve sokmillió tévénéző előtt gyerekkori álmom beteljesülése – mondta  Williams.

A FIFA közlése szerint a megnyitó felépítése némileg el fog térni a korábban megszokottaktól: a táncos látványelemek helyett  ezúttal a zenéé lesz a főszerep, ráadásul a kezdő sípszó – közép-európai idő szerint 17 óra – előtt mindössze fél órával kezdődik majd a korábbiaknál rövidebb műsor. Egy elem ugyanakkor – a labdarúgás mellett a házigazda ország ünneplése – feltétlenül marad.

– A nyitómeccs mindig szimbolikus, ekkor ébredsz rá, hogy amire négy évet vártál, végre ismét itt van – hangsúlyozta a kétszeres  aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott 41 éves Ronaldo, aki a futball által megszerezhető dicsőséget képviseli majd, azt, amit minden játékos szeretne elérni ezúttal orosz földön.  

– Senki nem tudhatja, mit hoz majd az előttünk álló négy hét, de abban mindenki biztos lehet, hogy emlékezetes torna vár ránk –  egészítette ki szavait.  A FIFA-előzetes szerint a megnyitó során a stadion környezetében és a városban is zajlanak majd események.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik