Nemzetközi foci

Szabicsék menetelésének a brazilok vetettek véget

Neymarék remek formában várják a vb-t.

A világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a brazil válogatott az osztrák csapat ellen. Magyar érdekeltsége bőven volt a találkozónak: a hazaiak a másodedző Szabics Imrével a kispadon sorozatban hét győzelemmel várták a Kassai Viktor által dirigált meccset.

Brazil fölény jellemezte az első félidőt, az Alisson – Marcelo, Miranda, Silva, Danilo – Coutinho, Casemiro, Paulinho – Neymar, Gabriel Jesus, Willian összeállítású együttes többet birtokolta a labdát, és kapura tartó lövésből is többet jegyzett. Azonban a szurkolók nem lehettek nyugodtak: Neymar és Alisson is kisebb sérülés miatt került földre, de folytatták a játékot. A 36. percben érett góllá a vendégek fölénye: Gabrie Jesus egy lepattanó labdát lőtt a hosszú sarokba.

A második félidőből bő negyedóra telt el, amikor Neymar növelte a különbséget – a brazil gólokat itt tekintheted meg. Alig öt perccel később Coutinho találatával már 3-0-ra vezettek a vendégek. Előnyüket meg is tartották: magabiztos, 3-0-s győzelemmel hangoltak a vb-re.

A jövő vasárnap kezdő brazil válogatottra sorrendben Svájc, Costa Rica és Szerbia vár a világbajnokságon.

Megállíthatatlanok a brazilok. Fotó: APA and EXPA/Alexander Forst/Austria OUT/AFP

Címlapkép: Joe Klamar/AFP

Olvasói sztorik