Nemzetközi foci

Nagyon fogadkoznak a magyar játékosok a vb-re készülő ausztrálok ellen

Hiányzik a győzelem íze.

A magyar válogatottra szombaton újabb felkészülési mérkőzés vár, a mieink ellenfele hazai pályán a világbajnokságra készülő Ausztrália lesz. Korábban beszámoltunk arról, hogy a magyar csapat örökmérlege nem túl rózsás az aktuális ellenfél ellen, a Leekens-csapat persze javításra készül.

Azt már korábban megírtuk, hogy a belga kapitány elárulta: három nagy hiányzója lesz a válogatottnak az ausztrálok ellen, a neveket ITT mutattuk.

A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a játékosok közül Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő válaszolt újságírói kérdésekre.

– Fontos meccs lesz, mert az idei első három találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna – mondta Dibusz Dénes, aki az MTI érdeklődésére úgy reagált, mindenben, így támadásban és védekezésben is fejlődnie kell a nemzeti együttesnek a jobb eredmények eléréséhez.

Könnyű gólokat kaptunk, helyenként nem voltunk elég kemények, de a labdabirtoklási arányon is javítani kell, a játékunknak pedig gördülékenyebbé kell válnia.

Lovrencsics Gergő azt emelte ki, hogy a fehéroroszországi mérkőzés előtt csak két napjuk volt a felkészülésre, ahogy most is, ez pedig nem könnyíti meg sem a szakvezető, sem a játékosok dolgát. Főleg úgy, hogy két és fél hónap telt el az előző válogatott mérkőzések óta.

Most jön egy újabb lehetőség, úgyhogy össze kell szorítanunk a fogunkat, harcolnunk kell. Jó lenne végre ismét érezni a győzelem ízét.

címlapkép: MLSZ

Olvasói sztorik