Nemzetközi foci

Tite lehet a Real Madrid vezetőedzője

Lassan nem lesz olyan tréner, akit nem kerestek fel.

A Real Madrid körüli edzőkérdésnek új szereplője lett, ugyanis a Radio Sagres szerint a „galaktikusok” megkeresték Titét, a brazil válogatott szövetségi kapitányát, annak érdekében, hogy ő töltse be a Zinédine Zidane által hagyott űrt.

A brazil szövetség régóta szeretné megújítani az 57 éves szakember szerződését, ám a madridiak beérkezésével erre csak még inkább szükség lehet. Az egyik indok amiért Tite jó választás lehet, az az, hogy most is szerepel néhány olyan játékos a klubnál, akit a válogatottban is irányít, ráadásul Vinícius Jr. és Rodrygo érkezésével tovább nőhet a brazilok száma és akkor még nem is tettünk említést Neymarról, de az ő esete egy kissé bonyolultabb.

A másik fontos szempont, hogy a portugál nyelvet beszélvén könnyebben szót érthet Spanyolországban, biztosra vehető, hogy a játékosokkal való kommunikációval nem lehet gond. Érdekesség, azonban, hogy utoljára 2008-ban vezetett brazil származású edző európai topcsapatot, méghozzá a korábbi szövetségi kapitány Luis Felipe Scolari a Chelsea-t.

Címlapkép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik