Nemzetközi foci

Eldőlt?! Mutatjuk, kik a vb-döntő topfavoritjai

A spanyolok és a németek is nagyon bizakodóak.

A németek egyharmada hisz benne, hogy labdarúgó-válogatottjuk megvédi címét a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon – írja az MTI.

Egy pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás alapján a németek 34 százaléka gondolja úgy, hogy Joachim Löw tanítványai megismétlik négy évvel ezelőtti sikerüket. A megkérdezettek 54 százaléka szerint nem védi meg címét a Nationalelf, ugyanakkor a válaszadók egynegyede gondolja csak úgy, hogy a gárda nem jut döntőbe.

Mindössze öt százalék a pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem éli túl a csoportkört, vagy a nyolcaddöntőt, míg húsz százalék szerint a negyeddöntő jelenti majd a végállomást a címvédőnek.

Mi a helyzet a spanyoloknál?

A spanyolok 50 százaléka azt gondolja, hogy válogatottjuk megnyeri a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságot. A pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás alapján a spanyolok a németeket várják ellenfélnek a döntőben, az ő végső diadalukra a válaszadók negyede tippelt.

A vb-címre leginkább esélyesek további sorrendje: Brazília, Argentína, Franciaország.

A felmérést végző cég nemcsak a spanyolokat kérdezte meg, hanem 26 országban végzett közvélemény-kutatást. Világszinten a németek a favoritok 23 százalékkal, második a brazil csapat 21, míg harmadik a spanyol 11, negyedik a Lionel Messi vezette argentin 8 százalékkal.

címlapkép: Mikhail Solunin\TASS via Getty Images

Olvasói sztorik