Nemzetközi foci

Portugál erődemonstráció: mi lesz, ha Ronaldo is felpörög?

Az angolok is simáztak a főpróbán.

Csütörtök este két európai topválogatott, Anglia és Portugália is lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a jövő héten kezdődő oroszországi világbajnokság előtt. A főpróba mindkét csapat számára jól sikerült, a „háromoroszlánosok” Costa Ricát, míg a „selecao” Algériát fektette két vállra könnyedén.

Az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a Butland – Jones, Stones, Maguire – Henderson – Alexander-Arnold, Loftus-Cheek, Delph, Rose – Rashford, Vardy kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, csereként pedig pályára lépett Welbeck, Alli, Trippier, Pope, Cahill és Lingard is. A gólok sorát a Manchester United támadója, Marcus Rashford nyitotta meg, aki távolról vette be Keylor Navas kapuját, igaz ehhez az is kellet, hogy a Real Madrid kapusa elszámítsa a labda ívét – a furcsa gólt itt nézheted meg. A 2-0-s végeredményt a hajrában állította be Danny Welbeck egy közeli csukafejest követően.

A portugálok még simábban nyertek, méghozzá úgy, hogy a Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo be sem köszönt Algéria ellen. Az Eb-címvédő a Rui Patricio – Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – Fernandes, Moutinho, Carvalho, Bernardo Silva, – Guedes, Cristiano Ronaldo tizeneggyel futott ki a pályára, Goncalo Guedes pedig már a 17. percben gólt ünnepelhetett egy egyszerű, mégis tanítani való támadás után – ezt ide kattintva tudod megnézni. A félidő előtt azért megvillant Cristiano Ronaldo, az ötszörös aranylabdás pazarul tekert a bal oldalról Fernandes fejére, akinek már nem volt nehéz dolga. A második játékrészt is jól kezdték a portugálok, Guedesnek összejött a duplázás, ami egyben a mérkőzés utolsó találata is volt.

címlapfotó: AFP / JOSE MANUEL RIBEIRO

Felkészülési mérkőzések

Anglia–Costa Rica 2-0 (1-0)
Portugália–Algéria 3-0 (2-0)

Bernardo Silva megkavarta a védőket. Fotó: AFP / JOSE MANUEL RIBEIRO
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik