Nemzetközi foci

Hatalmas balhé van a spanyoloknál a vb-rajt előtt

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) új elnöke felháborodottan vette tudomásul, hogy a szervezet 150 embert utaztat a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságra. A május 17-én megválasztott elnök hétfőn elmondta, a szövetség előző vezetése körülbelül kétmillió dollár (545 millió forint) értékben szervezett nyolcnapos kirándulást különböző tisztviselőknek, munkatársaknak és támogatóknak.

– Nagyon ideges vagyok, mert ez befolyásolja a jutalmakat is. Ha a nyolcnapos vakáció csak három napig tartana, akkor nagyobb lenne a mozgásterünk, és több pénzt adhatnánk a játékosoknak – nyilatkozta Rubiales.

Hangsúlyozta, az utazást nem lehet lemondani, és a befizetett összeget nem lehet visszaigényelni.

Durva részletek: ezért dobta Joachim Löw a német szupersztárt
Sané viselkedése még a csapattársakat is sokkolta.

A küldöttség tagjai a hírek szerint luxusszállodákban laknak, és tolmácsokat, valamint a helyi szállítást is fedezi számukra az RFEF, hiszen a kazanyi és a kalinyingrádi csoportmérkőzések mellett Szentpétervárra is ellátogatnak.

– A szövetséget mifelénk nem ezért hozták létre, ez nem fog megtörténni a jövőben – fogadkozott Rubiales.

A spanyol sportsajtó értesülései szerint a válogatott tagjai fejenként 120 ezer dollárt (32,7 millió forint) kapnak, ha világbajnokok lesznek.

Rubiales elődje, Angel Maria Villar közel három évtizeden keresztül irányította a szövetséget, volt a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség alelnöke is, tavaly óta azonban hűtlen kezelés, sikkasztás, okirathamisítás és korrupció miatt zajlik ellene eljárás.

Luis Rubiales. Fotó: Jose Breton/NurPhoto
Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.