Nemzetközi foci

Suárez Messi egójáról és Neymar pénzéről is beszélt

Titkokat árult el az uruguayi klasszis a Barcelona öltözőjéből.

A Barcelona sztárja, Luis Suárez a német Kickernek adott terjedelmesebb interjút, melyben őszintén beszélt az ötszörös aranylabdás csapattárs, Lionel Messi egójáról, valamint Neymarról is, aki kikérte a két klasszis csapattárs véleményét a PSG-be igazolásról.

Leo az én kollégám és a barátom is egyben, nagyszerű ember és remek családfő. Nem látom benne „azt a Messit”, ahogyan a világ nagy része tekint rá, de rengeteg olyan pillanat van  számomra is a pályán, amikor újra rájövök, milyen nagyszerű futballista és milyen hihetetlen dolgokra képes. – kezdte az uruguayi támadó, aki már négy felejthetetlen szezont töltött el az argentin oldalán a Barcánál. – Nem csupán labdarúgók vagyunk, hanem családapák is, ugyanolyan habitussal és szinte egyidősen. A labdarúgásban nagyon nehéz barátra lelni, pláne, ha két játékos ugyanazon a poszton játszik, nagyon sok egoista labdarúgó szerepel egy csapatban. Nálunk ez azonban sosem volt probléma, Messi egyáltalán nem egoista, ez már bebizonyosodott az évek során.

Suárez hozzátette, Messi abban is a segítségére volt korábban, hogy megnyerje az Aranycipőt, egyáltalán nincs féltékenység közöttük, csak büszkeség, hogy barátként megoszthatják egymással ezeket a sikereket.

Az uruguayi támadó kitért arra az időszakra is, amikor Neymarral együtt ők hárman alkották a félelmetes Barca-támadósort, „az MSN-t”, 2017 nyarán azonban a brazil játékos a Paris Saint-Germainhez igazolt.

Sokat beszéltünk Neymarral a váltásról, mert Leo és az én véleményemet is kikérte. Kétségei voltak. Hosszú ideje a Barcelonában játszott, mindene megvolt, amire szüksége volt. Nem hiszem, hogy a pénz miatt igazolt volna el, más céljai voltak, amit a PSG-vel akart elérni – idézte Suárezt a Goal.com

címlapfotó: LOLA BOU / Anadolu Agency / AFP

Olvasói sztorik