Nemzetközi foci

Marokkó hátrányból fordított, a szerbeknek nem ment a góllövés

Íme a hétfői felkészülési találkozók.

Hétfőn este 20 órai kezdettel két világbajnoki résztvevő, Marokkó és Szerbia játszott felkészülési mérkőzést, előbbi Szlovákia, utóbbi pedig Chile ellen.

A genfi  Stade de Genèvében megrendezésre kerülő találkozón Marokkó már az első félidőben nagy fölényben játszott északi szomszédaink ellen, ám hiába a sokkal több kapura lövési kísérlet és a magasabb labdabirtoklási fölény, gól ekkor még nem született. Erre egészen az 59. percig kellett várni, ám a semmiből a szlovákok vették be Bono kapuját. A marokkóiak ekkor magasabb fokozatba kapcsoltak és tizenöt perc alatt összejött a fordítás. Előbb Ayoub El Kaabi, majd a Galatasaray középpályása, Younes Belhanda talált be, az előnyt pedig a lefújásig sikerült is megőrizni.

Az oroszországi tornán az E-csoport résztvevője –Brazília, Svájc és Costa Rica mellett –, Szerbia  már nem játszott ennyire mozgalmas találkozót az erősen tartalékos chileiekkel. A kilencven perc során többnyire csak helyzeteket láthatott a nagyérdemű, végül a 88. percben megtört a gólcsend.

A győztes találatot azonban nem a szerbek szerezték, pedig a támadósorban helyet kapott a Serie A előző idényének egyik legjobbja, Szergej Milinkovics-Szavics, valamint a Newcastle gólvágója, Alekszandar Mitrovics is. A dél-amerikai válogatott Guillermo Maripan találatával nyerte meg a barátságos összecsapást.

Felkészülési mérkőzések

Marokkó–Szlovákia 2-1 (0-0)
Szerbia–Chile 0-1 (0-0)

címlapfotó: AFP / JOE KLAMAR

Zsivkovics (balra) harcol a labdáért. Fotó: AFP / JOE KLAMAR
Olvasói sztorik