Nemzetközi foci

Zaza szerencsés góljára a hajrában érkezett válasz

Az olasz-holland felkészülési találkozót két gól és egy piros lap is színesítette.

Két válogatott topcsapat nézett farkasszemet felkészülési mérkőzésen hétfő este, ám még a mai napig is fura leírni, hogy egyik együttes sem a jövő héten kezdődő világbajnokságra gyakorolt. A Roberto Mancini vezette Olaszország a Perin – Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Criscito – Cristante, Jorginho, Bonaventura – Verdi, Belotti, Insigne kezdőcsapattal lépett pályára, míg Ronald Koeman a Cillessen – Hateboer, De Ligt, Van Dijk, Blind – Wijnaldum, De Roon, Vormer – Vilhena, Babel, Depay tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első játékrészben nem kápráztatták el a csapatok a nézőket, igaz elsősorban a hollandok voltak inaktívak, negyvenöt perc alatt csupán egy lövéssel próbálkoztak, az sem találta el a kaput.

A szünet utánra azonban bőven akadtak érdekes történések, kezdve Simone Zaza elképesztően szerencsés góljától. A Valencia támadója jókor volt jó helyen, a holland védő, Virgil van Dijk által oldalra passzolt labdába lépett bele, így pattant az a hálóba.

Két perccel később Criscito gólhelyzetben buktatta Ryan Babelt, amiért az olasz védő piros lapot kapott. Az emberelőnyt a hajrában sikerült kihasználnia a hollandoknak, egy szabadrúgást követően Nathan Aké fejelt a bal alsóba, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

címlapfotó: AFP / MARCO BERTORELLO

Zaza lábáról bepattant

Aké egyenlített
Olvasói sztorik