Nemzetközi foci

Zidane nem lesz a francia válogatott kapitánya

Jelentős fejlemények a tréner ügyében.

Néhány nappal azután, hogy zsinórban harmadjára megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madrid, Zinédine Zidane vezetőedző mindenki nagy meglepődésére benyújtotta a lemondását. Azóta természetesen nem telik el úgy nap, hogy a nemzetközi sajtó ne azt találgatná, hova vezet a francia tréner útja.

Az egyik ilyen pletyka szerint Zidane a francia válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, Didier Deschamps-ot váltja, ezzel kapcsolatban pedig már reagált is a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke, Noel Le Graet.

Zidane holnap akár a Juventushoz is aláírhatna, én semmiről sem tudok, engem is ugyanúgy meglepett a lemondása, azonban ne kreáljunk Didier-Zinédine csatát, mert ez nem igaz. Didier-vel vágunk neki a világbajnokságnak, a szerződése pedig 2020-ig érvényes, ezért nem fogunk tárgyalni Zidane-nal a következő években. Természetesen ha találkozunk, megállunk beszélgetni, de Deschamps marad a kapitány 2020-ig, vagy még annál is tovább – idézi az angol kiadású FourFourTwo az elnök szavait, ami alapján kijelenthető, hogy eldőlt, Zidane mostanában biztosan nem veszi át a franciákat.

címlapfotó: AFP / Benjamin CREMEL

Zidane számára egy lehetőség már elúszott. Fotó: AFP / Franck FIFE
Olvasói sztorik