Nemzetközi foci

Meccs helyett kiszellőztetik a fejüket a világbajnokok

Nem játszanak a válogatottban.

Joachim Löw, a világbajnoki címvédő német válogatott szövetségi kapitánya Thomas Müllert és Mats Hummelset pihentetni fogja csapata Ausztria elleni szombati felkészülési mérkőzésén.

A csapat Klagenfurtban játssza majd utolsó előtti barátságos találkozóját az oroszországi vébé előtt, ám Müller és Hummels el sem utazik a helyszínre.

Müller sok mérkőzést játszott a szezonban, ahogy Hummels is. Mindkét játékos képességeivel tisztában vagyunk. Jót fog tenni nekik, ha kiszellőztetik a fejüket a hétvégén ‒ indokolta döntését a szakvezető.

A Bayern München játékosai így klubtársukhoz, a sérülés után lábadozó Jérome Boatenghez hasonlóan a válogatott észak-olaszországi edzőtáborában töltik a következő napokat.

A kapitány azt is elárulta pénteken, hogy másnap biztosan pályára lép majd Mesut Özil és Sami Khedira, és játéklehetőséget kap Nils Petersen is.

A németek kapusedzője, a korábbi 59-szeres válogatott Andreas Köpke kedden azt nyilatkozta, Manuel Neuer védeni fog az osztrákok elleni felkészülési találkozón.

A dolgok jelenlegi állása szerint játszani fog szombaton. Semmi nem áll ennek útjában, és szüksége van ezekre a mérkőzésekre hosszú sérülése után, hogy újra százszázalékos állapotba kerüljön ‒ fogalmazott Köpke.

Célzott arra is, hogy a fitt Neuer lenne az elsőszámú választás a vébén a bő keretbe behívott másik három hálóőr, Kevin Trapp, Marc-André ter Stegen és Bernd Leno előtt.

A Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert Toni Kroos szombaton csatlakozik majd a kerethez, amely jelenleg 27 fős. Löw kapitány hétfőn hirdeti ki a vébére utazó 23 játékos névsorát.

A németek jövő pénteken a szintén vébérésztvevő szaúdiakkal mérkőznek Leverkusenben. A világbajnokság csoportkörében a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal találkoznak.

nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik