Nemzetközi foci

Ezért mondott le Zinédine Zidane

Csak olvasni kell a sorok között.

Váratlan sajtótájékoztató keretében mondott le a Real Madrid edzői székéről Zinedine Zidane. A játékosként világ- és Európa-bajnok francia tréner madridi edzősködése alatt kilenc trófeát gyűjtött be, legutóbb a Bajnokok Ligája serlegét, amelyet zsinórban háromszor tudott felemelni. Arról, hogy ki lehet az utódja, itt írtunk.

Bár elsőre annak tűnik, nem biztos, hogy ez rendkívül váratlan volt, hiszen bár tavaly augusztusban hosszabbított 2020-ig, ugyanakkor februárban azt mondta, távozik, ha már nem tud pluszt adni a csapatnak. Egy újságíró megemlítette, hogy Zidane néhány hete viszont azt mondta, még sokáig szeretne a klub edzője maradni. Zidane erre a következőt felelte:

Egy ilyen fontos pozícióban gyakran megkérdezed magadtól, hogy még mindig te vagy-e a megfelelő ember. Átgondoltam a dolgokat, és úgy érzem, hogy ez a megfelelő idő. Mindig is mondtam, hogy ennél a klubnál hatalmasok az elvárások a történelem és hagyományok miatt. Mindig többet kérünk a játékosoktól, de az elért eredmények után hogyan is kérhetnék többet tőlük? Ezért gondolom, hogy változásra van szükség.”

Zidane hozzátette, a Realnak folyamatosan a csúcson kell lennie, ehhez pedig – akár a kispadon – változásra van szükség. Úgy érzi, másfajta üzenet, másfajta módszer kell a csapatnak.

Minden csapat életében vannak állomások – tette hozzá a francia szakvezető. – Úgy érzem, ha itt maradnék, nagyon nehéz lenne versenyben lenni minden trófeáért. Fel kell ismerned, hogy mikor van itt az ideje a távozásnak. Játékosként is ezt tettem, és most edzőként is.

Címlapkép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik