Nemzetközi foci

Pochettino a Real Madrid első számú edzőjelöltje

A Marca úgy tudja, klubjánál sem gördítenének akadályt a váltás elé.

Remove featured image

„Mauricio Pochettino az első számú jelölt Zinédine Zidane utódjaként a Real Madridnál, miután a francia vezetőedző sokkoló bejelentést tett, és lemondott” – írja a Marca. A spanyol lap úgy tudja, hamarosan meg is kezdődhetnek a tárgyalások a királyi gárda és a jelenleg a Tottenham Hotspurt irányító szakember között.

Kora délután még arról szóltak a hírek, hogy nagy eséllyel az Arsenaltól távozó Arséne Wenger ülhet le a kispadra, míg Fabio Capello korábbi Real-edző egy meglepő nevet dobott be a kalapba.

Pochettino az első számú jelölt Fotó: Ian Kington/AFP

A Marca viszont azt írja, Florentino Pérez klubelnök Pochettinót favorizálja, és a Real-vezetőség többi tagja is támogatja ezt az elképzelést, így „szabad az út a tárgyalások előtt”. Hozzáteszik, az argentin szakvezető londoni szerződése nem tartalmaz semmilyen különleges záradékot, így csak a két klubon múlik, meg tudnak-e állapodni a vezetőedző leigazolásában – Pochettino jó kapcsolatot ápol a Tottenham vezetőivel, így ha korrekt ajánlatot kapnak érte, akkor aligha gördítenek akadályt a klubváltás elé.

Azt is megjegyzik, Pochettinót a Chelsea nemrég megkereste, azonban a városi riválishoz nem engednék el a Spurstől. A lap információi szerint a szakember jelenleg Spanyolországban, Barcelonában nyaral, pénteken könyvbemutatót tart, a Realtól azonban még nem keresték meg a Tottenhamet az átigazolással kapcsolatban.

Címlapkép: Ben Stansall/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik